Afgelopen januari hebben de Notenkrakers en Djemm! hun bouwlocatie aan de Eerste Zeine moeten verlaten omdat deze gesloopt gaat worden ten behoeve van woningbouw.
Afgelopen januari hebben de Notenkrakers en Djemm! hun bouwlocatie aan de Eerste Zeine moeten verlaten omdat deze gesloopt gaat worden ten behoeve van woningbouw.

Bouwruimte voor decors gezocht

  Verenigingen

Ondanks 9 jaar praten met de gemeente Waalwijk, is er nog steeds geen nieuwe bouwruimte voor Kindermusicalgroep De Notenkrakers en 4 andere verenigingen die hun thuishaven hebben in Theater De Leest. Nog steeds wordt er naar een structurele oplossing gezocht.

WAALWIJK - In het theater worden de voorstellingen opgevoerd en 3 van de 5 verenigingen repeteren er ook. Dat zijn De Liedertafel, De Longstreetsingers en Djemm!. De Notenkrakers en Next repeteren in De Ouwe Toren. Onder andere voor de musicalgroepen Djemm! en De Notenkrakers is het onmogelijk om de voorstellingen te brengen zonder decors en achterdoeken. De diverse nominaties en Musical Awards die deze verenigingen de afgelopen jaren in de wacht hebben gesleept, bewijzen dat beiden zich in de landelijke top van de amateurmusicals bevinden. Afgelopen januari hebben zij hun bouwlocatie aan de Eerste Zeine moeten verlaten omdat deze gesloopt gaat worden ten behoeve van woningbouw. Alle materialen zijn uit het pand gehaald en tijdelijk op 4 verschillende locaties opgeslagen. Het enige wat nu acuut ontbreekt is bouwruimte om voor de nieuwe voorstellingen de decors en achterdoeken te kunnen maken. Djemm! speelt al in oktober en De Notenkrakers in januari, dus haast is geboden. Hierbij dus een oproep aan alle Waalwijkers en bewoners en ondernemers uit de naaste omgeving om de clubs te helpen bij hun zoektocht. Een kleine huurprijs is eventueel geen probleem, de gemeente heeft daarvoor een bedrag beschikbaar gesteld. Heeft u iets beschikbaar van minimaal 350 tot 400 m², meld u dan via info@denotenkrakers.nl, of telefonisch op 0416-333579.

Meer berichten