Schotse Hooglanders zien er niet alleen prachtig uit, ze helpen Natuurmonumenten ook met het beheer van het landschap.
Schotse Hooglanders zien er niet alleen prachtig uit, ze helpen Natuurmonumenten ook met het beheer van het landschap. (Foto: )

Ga je mee op zoek naar Schotse Hooglanders?

  Verenigingen

Ontmoet de kudde Schotse Hooglanders in het landschap van Huis ter Heide. Ga mee op pad tijdens deze heerlijke vroege ochtendwandeling, geniet van de vogelconcerten en ontdek meer over het gedrag van Schotse Hooglanders. Wat is hun rol in het gebied hoe kun je het beste met ze omgaan? Vergeet niet uit te kijken naar reeën, vossen en ooievaars, je kunt ze zomaar tegenkomen.

DE MOER - Schotse Hooglanders zijn mooie, imposante dieren die vaak onverstoorbaar doorgaan met herkauwen als je langs komt. Ze zien er niet alleen prachtig uit, ze helpen Natuurmonumenten ook nog eens met het beheer van het landschap. De boswachter leidt je onder andere langs halfopen en open gebieden met mooie uitzichten op de natuur van Huis ter Heide. Hoor je de Buizerd roepen?

Kinderen

Deze wandeling is in principe gericht op volwassenen. Onder begeleiding van hun ouders zijn (oudere) kinderen ook van harte welkom en kunnen zich aanmelden. De wandeling vertrekt op zaterdagochtend 23 maart om 08.00 uur vanaf de parkeerplaats van de Moerse Hoeve op Huis ter Heide. De deelnemers zijn daar rond 10.00 uur weer terug. Ga jij ook mee op zoek naar Schotse Hooglanders? Meld je snel aan via natuurmonumenten.nl/agenda.

Tips boswachter

Tips van de boswachter: vergeet niet stevige wandelschoenen aan te trekken, draag kleding die past bij het weer, controleer jezelf achteraf altijd op teken en geniet!

Meer berichten