Er wachten de leerlingen van De Veste en De Brug verschillende atletiekonderdelen op Sportpark Elzenhage. Daarnaast is er slagbal en zijn er clinics van onder andere Witte Ster'75 en Atak'55.
Er wachten de leerlingen van De Veste en De Brug verschillende atletiekonderdelen op Sportpark Elzenhage. Daarnaast is er slagbal en zijn er clinics van onder andere Witte Ster'75 en Atak'55. (Foto: )

Scholen bundelen krachten voor Koningsspelen 2019

  Verenigingen

Net als ruim een miljoen andere kinderen in Nederland staat vrijdag 12 april voor de leerlingen van de twee Waspikse basisscholen De Veste en De Brug in het teken van de Koningsspelen. Vrijwel allemaal gehuld in het oranje, rood, wit en blauw kunnen de kinderen deelnemen aan verschillende sportieve activiteiten; dat gebeurt voor de eerste keer in samenwerking.

WASPIK - De kleuters van de groepen 1 en 2 van de twee scholen hebben verschillende spelletjes in de gymzaal en in het BSO-lokaal op De Veste. Er wordt afgesloten met een lekkere lunch op school. De oudere leerlingen starten om 08.30 uur op de velden van Sportpark Elzenhage waar ze na een openingswoord van voorzitter Ad Bax van Vereniging Nederland en Oranje met z'n allen gaan dansen. "Dat doen we op de 'Pasapas', een lied van Kinderen voor Kinderen dat speciaal voor de Koningsspelen is gemaakt", vertelt leerkracht Natasja van Nijnatten van De Veste. "Daarna gaan de kinderen in groepjes sporten. Er zijn slagbalwedstrijden, atletiekonderdelen en clinics van onder andere volleybal en handbal. We sluiten de dag gezamenlijk af. Alle kinderen krijgen een diploma en wat lekkers." De voorbereidingen zijn klaar: nu nog duimen voor mooi weer!

Meer berichten