Avond-4-Daagse in Waspik van dinsdag 11 tot en met vrijdag 14 juni.
Avond-4-Daagse in Waspik van dinsdag 11 tot en met vrijdag 14 juni. (Foto: Pien Buwalda)

Vier dagen lang wandelen in en rond Waspik

  Verenigingen

De fietspaden en polderwegen rond Waspik zullen van dinsdag 11 tot en met vrijdag 14 juni druk bevolkt worden door naar schatting vijfhonderd wandelaars. Zij doen mee aan de jaarlijkse Avond-4-Daagse die Den Bolder in die week voor de zestiende keer organiseert. Voorinschrijving is op zaterdag 8 juni in Den Bolder.

WASPIK - Het lukt een groep vrijwilligers van Den Bolder ieder jaar weer om mooie routes in verschillende afstanden uit te zetten voor de Avond-4-Daagse. Die inspanningen worden gewaardeerd, zo blijkt uit het feit dat er ieder jaar meer deelnemers zijn. "Het is een van de weinige sportieve evenementen waar hele gezinnen aan mee kunnen doen", vertelt Marjoleine Veldhuisen van Den Bolder. Zij is al jarenlang bij de organisatie betrokken. "We zien dan ook juist in deze doelgroep een stijgende lijn zitten qua aantal deelnemers. Maar de Avond-4-Daagse is geschikt voor iedereen die lekker bezig wil zijn; er is voor iedereen wel een geschikte afstand bij. Bovendien gebruiken sommige deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse of de Tachtig van de Langstraat de vierdaagse in Waspik als voorbereiding. Daardoor komen we toch ieder jaar op zo'n vijfhonderd deelnemers uit."

Voorinschrijving

De voorinschrijving voor 4 euro vindt plaats op zaterdag 8 juni van 11.00 uur tot 16.00 uur in Den Bolder. Voorinschrijving via www.denbolder.nl is ook mogelijk. Inschrijven kan ook voor 6 euro op dinsdag 11 juni vanaf 15.00 uur bij Den Bolder. Er kan gekozen worden uit 3, 5, 10 en 15 kilometer. Deelnemers starten dagelijks om 18.30 uur bij Den Bolder. Voor iedere deelnemer is er na afloop een leuk aandenken en na vier dagen een mooie medaille.

Meer berichten