Wereld Vluchtelingendag is een door de VN uitgeroepen internationale dag waarop aandacht is voor het lot van vluchtelingen.
Wereld Vluchtelingendag is een door de VN uitgeroepen internationale dag waarop aandacht is voor het lot van vluchtelingen.

Wereld Vluchtelingendag: een bakkie doen met vluchtelingen

  Verenigingen

VluchtelingenWerk Waalwijk viert woensdag 19 juni van 14.00 tot 17.00 uur Wereld Vluchtelingendag in buurthuis Bloemenoord aan het Bloemenoordplein 3 met als thema 'een bakkie doen met vluchtelingen'. Samen met Contour deTwern wil VluchtelingenWerk deze middag Waalwijkers kennis laten maken met mensen die vaak na jarenlange ontberingen in Waalwijk een veilige woonplaats hebben gevonden.

WAALWIJK - Wereld Vluchtelingendag is een door de VN uitgeroepen internationale dag waarop aandacht is voor het lot van vluchtelingen. Daarnaast bestaat VluchtelingenWerk dit jaar 40 jaar. Reden genoeg om de Waalwijkers uit te nodigen voor een kennismaking met vluchtelingen die vanuit verschillende landen in Waalwijk zijn komen wonen. Tevens wil VluchtelingenWerk graag vertellen wat het als organisatie doet om vluchtelingen op weg te helpen om een nieuw bestaan op de bouwen. Bezoekers aan de viering kunnen zich laten inspireren door bijzondere verhalen. Ze kunnen overeenkomsten met andere culturen ontdekken, genieten van mooie ontmoetingen, van oosterse muziek en culinaire lekkernijen. Ook informeert VluchtelingenWerk graag over de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk en zijn er leuke activiteiten zoals Henna-schilderen en haar invlechten. Meer informatie over waar en wanneer je een bakkie kunt doen met vluchtelingen: www.vluchtelingenwerk.nl/bakkiedoen

Meer berichten