Aanstaande zaterdag en zondag wordt in Waalwijk voor de 37ste keer de Halve Zolen Wandeltocht gehouden.
Aanstaande zaterdag en zondag wordt in Waalwijk voor de 37ste keer de Halve Zolen Wandeltocht gehouden. (Foto: )

WSV Waalwijk'82 sluit seizoen af met Halve Zolen Wandeltocht

  Verenigingen

Het wandelseizoen van Wandelsportvereniging Waalwijk'82 loopt van november tot en met juni. Ter afsluiting van het seizoen 2018/2019 wordt aanstaande zaterdag en zondag de 37ste editie van de Halve Zolen Wandeltocht gehouden.

WAALWIJK - Voorzitter Jan Span kan terugkijken op een mooi wandelseizoen, ondanks dat bij zowat elke winterserietocht het weer niet mee zat. De ene keer was het koud met een gure wind, de andere keer deed Pluvius zijn best om de boel nat te houden. Maar bij de 51ste Fellenoordtocht in april had WSV Waalwijk'82 wat weer én deelnemersaantal betreft niets te klagen. Natuurlijk kunnen tochten alleen maar georganiseerd worden mede dankzij de tomeloze inzet van een groot aantal vrijwilligers. De voorzitter wil deze leden via deze weg dan ook namens het bestuur hartelijk bedanken.
De Halve Zolen Wandeltocht was de eerste tocht die de vereniging in het eerste bestaansjaar (1983) organiseerde. Er werd een datum geprikt: het eerste weekend van juni. Het werd een ééndaagse tocht. En een wandeltocht dient ook een naam te hebben. 'Zomertocht' of 'Eerste wandeltocht' was zo gewoontjes. Tijdens één van de oefentochten werd het Halve Zolen Lijntje gepasseerd. Een van de leden opperde toen om de tocht daar naar te vernoemen. Hij werd voor gek verklaard, maar heden ten dagen is de 'Halve Zolen Wandeltocht' in heel Nederland - en ook bij enkele Belgen en Duitsers - bekend. Een aantal jaren lang is deze tocht nog een ééndaagse tocht gebleven. Toen de vereniging het organiseren van deze tocht 'in de vingers' had, werd het een tweedaags evenement. En dit jaar staat dus inmiddels alweer de 37ste editie op het programma en wel op zaterdag 15 en zondag 16 juni. De afstanden die tijdens deze tocht gelopen kunnen worden zijn 5, 10, 15, 20, 25, 30 en 40 kilometer. Deze tocht voert de wandelaars door het prachtige natuurmonument De Loonse en Drunense Duinen. Deze editie worden de wandelaars door het Loonse gedeelte geleid. Beide dagen betreft het dezelfde routes. Men kan zowel op zaterdag als op zondag deelnemen. Op de rustposten is het alleen mogelijk om met consumptiemunten te betalen. Deze zijn verkrijgbaar op het inschrijfbureau. Dat is buurthuis Zanddonk aan het Willaertpark 2A in Waalwijk. Niet gebruikte munten kunnen worden ingeleverd. Bij de rustposten is ook een toilet aanwezig. Starttijden: 25, 30 en 40 kilometer van 08.00 tot 10.00 uur, 15 en 20 kilometer van 08.00 tot 12.00 uur en de 5 en 10 kilometer van 08.00 tot 13.30 uur. Inschrijfgeld: 3 euro (leden wandelbond 1 euro korting.

Meer berichten