Deelnemers aan het jaarlijkse tentenkamp bij voetbalvereniging RWB in Waalwijk.
Deelnemers aan het jaarlijkse tentenkamp bij voetbalvereniging RWB in Waalwijk.

Geslaagd tentenkamp met jubileumtintje

  Verenigingen

Na 44 jaar jeugdkamp georganiseerd te hebben, waarbij de kinderen een hele week doorbrachten in een groepsaccommodatie, werd afgelopen vrijdag voor de zesde keer het startsein gegeven voor het jaarlijkse 'tentenkamp' voor ongeveer 70 kinderen in de leeftijd variërend 6 tot en met 10 jaar.

WAALWIJK - Vrijdagavond begon het kamp en na een eerste ronde voetballen werd niet geheel zonder vrees in de schemering aangevangen met een lasergame in het bosgebied naast de voetbalvelden van de Gaard. De zaterdag was helemaal ingevuld met leuke sport- en spelactiviteiten. Tussendoor konden de kids naar hartenlust ravotten op de van Moonen gehuurde hindernisbaan. Zaterdagavond werden na de tweede ronde voetballen nog een aantal rondjes bingo gedraaid, waarna de kinderen op tijd in hun tentje doken.

Slapen in tentjes

Op zondag werd na de finalewedstrijden onder het genot van een watersproeier nog een groepsspel gespeeld en ter afsluiting stonden er lekkere pannenkoeken klaar voor de lunch. Het spannendste bleef toch het slapen in één van die 40 tentjes die opgesteld stonden op het sportpark. Na de lunch werden de kids totaal vermoeid maar met een (vermoeide) smile op hun gezicht opgehaald door de eveneens blijde ouders om daarna thuis op krachten te komen. Om alvast in de agenda te zetten! Op vrijdag 11 oktober wordt er een reünie georganiseerd voor iedereen die in de afgelopen 50 jaar wel eens het jeugdkamp van RWB van dichtbij heeft meegemaakt.

Meer berichten