Het jaarlijkse Klapstoelenconcert van Koninklijke Sophia’s Vereeniging is dit jaar onderdeel van de Kasteelfeesten.
Het jaarlijkse Klapstoelenconcert van Koninklijke Sophia’s Vereeniging is dit jaar onderdeel van de Kasteelfeesten. (Foto: )

Klapstoelenconcert Sophia's Vereeniging

  Verenigingen

De 155-jarige Koninklijke Sophia's Vereeniging presenteert dit jaar niet op maandag, maar op zaterdag 29 juni haar jaarlijkse klapstoelenconcert. Dit in het kader van '750 jaar Loon op Zand'. De vereniging is vereerd om als één van de oudste muzikale verenigingen uit de gemeente Loon op Zand hieraan medewerking te mogen verlenen. Een vereniging die overigens al 155 jaar nauwe banden heeft met de familie Verheijen.

LOON OP ZAND - Na de vele muzikale successen die Sophia's Vereeniging ten deel zijn gevallen, hebben ze speciaal voor dit Kasteelfeest een geheel nieuw licht muzikaal programma ingestudeerd met medewerking van vocaliste Tanja van der Eijnden die u meeneemt naar de jaren 40-45; de tijd van de Tweede Wereldoorlog en van Vera Lynn die met haar songs vele militairen in die tijd wist te motiveren en bemoedigen. Een kort overzicht wat u deze avond kunt verwachten: selectie van ABBA melodieën, Vera Lynn Forever (zang Tanja), The girl from 14G (zang Tanja), Mars (muziek van Ronald Holst), Hymn of the Hyghlands (in het kader van 75 jaar bevrijding), La Leyenda del Beso. Natuurlijk zijn bij dit concert ook SOL (Sophia's Opleidingsorkest Loon op Zand) en SPE (Sophia's Percussion Ensemble) aanwezig om ook hun muzikale feestelijke tonen aan u te presenteren. Tevens is er een cabareteske onderbreking met Jack IJpelaar en Ad van den Nieuwenhuizen. Het klapstoelenconcert begint om 19.30 uur en iedereen is natuurlijk van harte welkom.

Meer berichten