Je leert nog meer mogelijkheden van je camera kennen en aan de hand van thema’s ga je zelfstandig aan de slag.
Je leert nog meer mogelijkheden van je camera kennen en aan de hand van thema’s ga je zelfstandig aan de slag. (Foto: )

Beter leren fotograferen in Kunstencentrum Waalwijk

  Verenigingen

De afdeling fotografie van Kunstencentrum Waalwijk gaat direct na de zomervakantie weer van start. Nieuw dit jaar is de fotogroep 'Fiction' voor digitale fotografen die weten hoe hun camera werkt, maar willen leren hoe je echt mooie, bijzondere foto's maakt.

WAALWIJK - Het is niet de enige cursus voor fotografen die al enige tijd bezig zijn. Zo is er voor gevorderden ook het 'Fotolab'. Onder begeleiding van twee professionele fotografen werk je in blokken van 4 lessen toe naar uitdagende thematische eindopdrachten. Echt iets voor de fotograaf die nieuwe dingen wil leren.

Kus en KusPlus

Natuurlijk wordt ook de beginner niet vergeten. Zo is er weer de zeer succesvolle cursus 'Ken Uw Spiegelreflexcamera' (kortweg KUS). In 8 lessen van 1,5 uur leert u uw prachtige camera beter kennen en ontdekt u welke instellingen er toe doen om onderscheidend te kunnen fotograferen. Ook de gebruikers van systeemcamera's zijn welkom bij deze cursus. Omdat veel KUS-cursisten de smaak te pakken kregen en meer wilden leren, is er een vervolgcursus onder de logische naam 'KusPlus'. Deze sterk praktijkgerichte cursus omvat 8 lessen op dinsdagavond en 2 excursies op zaterdagochtend. Je leert nog meer mogelijkheden van je camera kennen en aan de hand van thema's ga je zelfstandig aan de slag. Je foto's worden niet alleen door de docent, maar ook door je medecursisten beoordeeld.

Donkere kamer

De toenemende belangstelling voor analoge fotografie heeft vanuit het Kunstencentrum een boost gekregen. De donkere kamer behoort zonder twijfel tot de mooiste en grootste van Nederland. Het Kunstencentrum heeft analoge Pentax camera's in bruikleen beschikbaar. Wil je leren hoe analoog te ontwikkelen en afdrukken? In 4 lessen van 3 uur leer je precies hoe het moet.
Tenslotte is er op zaterdagochtend 'FotoGrafiek'. Deze cursus combineert analoge fotografie met andere tweedimensionale technieken voor creatieve experimenten en kustfotografie. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos en je eigen creativiteit is de enige beperking.

Inschrijven cursussen

Inschrijven voor één van de cursussen kan op www.kunstencentrumwaalwijk.nl. Daar is ook ook meer informatie te vinden over prijzen en startdata. De deuren van het Kunstencentrum aan de Irenestraat 3 in Waalwijk zijn vanaf maandag 19 september op alle doordeweekse dagen geopend van 09.00 tot 21.30 uur. Dus als er vragen zijn kun je altijd bij Kunstencentrum Waalwijk terecht.

Meer berichten