De afdelingen Waspik en Raamsdonk staan zaterdag 14 september samen stil bij Nationale Ziekendag. Eerder die week maken Waspikse basisschool leerlingen fruitmandjes voor zieke inwoners van Waspik.
De afdelingen Waspik en Raamsdonk staan zaterdag 14 september samen stil bij Nationale Ziekendag. Eerder die week maken Waspikse basisschool leerlingen fruitmandjes voor zieke inwoners van Waspik. (Foto: )

Ziekendag en fruitmandjes voor zieke dorpsbewoners

  Verenigingen

De Waspikse en Raamsdonkse Zonnebloem staan op zaterdag 14 september stil bij de Nationale Ziekendag. Er wordt een gezamenlijk programma gehouden in de St. Bavokerk en het Ontmoetingscentrum in Raamsdonk. Waspikse kinderen maken op 12 september fruitmandjes voor zieke mensen.

WASPIK - Het kernwoord voor De Zonnebloem is 'aandacht'. Die aandacht zal er zeker zijn tijdens de Nationale Ziekendag. Zonnebloem-gasten van de buurdorpen Raamsdonk en Waspik zijn uitgenodigd voor een feestelijke viering om 11.00 uur in de St. Bavo kerk waarna er een gezellig samenzijn met heerlijke lunch verzorgd wordt. "Een zonnige dag met aandacht voor elkaar", vertelt Zonnebloem-vrijwilliger Kees van Dongen. "Zo'n dag doet zoveel voor onze gasten; er wordt vaak nog lang over nagepraat."

Fruitmandjes

Diezelfde week zullen kinderen van de twee Waspikse basisscholen fruitmandjes samenstellen voor zieke mensen uit hun dorp. Fruit en koekjes worden via de scholen ingezameld. "Als de fruitmandjes klaar zijn, worden die bezorgd bij alle bij De Zonnebloem bekende mensen die op dat moment ziek zijn. Natuurlijk zijn we daarbij afhankelijk van de informatie die verstrekt moet worden door de inwoners van Waspik. Dus als je iemand kent, laat het ons weten!"

Meer berichten