Liedertafel Oefening en Vermaak Waalwijk  tijdens het Verdiconcert in 2017.
Liedertafel Oefening en Vermaak Waalwijk tijdens het Verdiconcert in 2017. (Foto: Anton van Tuyl)

Operaconcert Liedertafel Oefening en Vermaak Waalwijk

  Verenigingen

Het Verdi-concert dat Liedertafel Oefening en Vermaak Waalwijk in 2017 gaf was onderdeel van een reeks themaconcerten. Het werd een enorm succes en met name de vaste bezoekers van de concerten lieten weten een herhaling zeer op prijs te stellen. Het Operaconcert dat het koor op zaterdag 28 september verzorgt is zeker geen herhaling, maar veel werken zijn wel van Verdi’s hand!

WAALWIJK - Giuseppe Verdi schreef 28 opera’s en is de favoriete componist van de koorleden. Dat zijn werk het meest te horen zal zijn doet hen dan ook veel plezier! Uit La Traviata, over de liefde tussen Violetta en Alfredo die zo ongelukkig afloopt, worden meerdere delen gezongen. Het Brindisi, Italiaans voor toast en ook wel drinklied genoemd, zult u onmiddellijk herkennen en misschien wel mee willen zingen. Dat mag uiteraard!

Andere werken

Na de pauze hoort u naast werken van andere componisten nog enkele delen uit Verdi's Ernani, wederom een opera met een zo mogelijk nóg dramatischer liefdesverhaal. Ondanks dat, of misschien juist wel dankzij dat, is het heerlijke zang en muziek om naar te luisteren! Op het programma staan verder werken van G. Donizetti en Ch. Gounod en delen uit Carmen van G. Bizet, Cavalleria Rusticana van P. Mascagni en A. Ponchielli’s La Gioconda.

Solisten

Als solisten zullen Charlotte Janssen (sopraan), Leonie van Rheden (alt-mezzo), Ingmar Ruttens (tenor) en Martijn Sanders (bariton) hun medewerking verlenen. Het Möbius Ensemble uit Tilburg zal samen met Ben Martin Weijand voor de muzikale begeleiding zorgen en vaste dirigent van het koor Carl van Kuyck zwaait de scepter over het geheel. Het concert begint om 20.15 uur en kaarten kosten 17,50 (KBO leden krijgen 10% korting) kunt u verkrijgen bij de leden van het koor, telefonisch op 0416-339368 en bij de balie van Theater De Leest in Waalwijk.

Meer berichten