Toneelvereniging 't Centrum uit Sprang-Capelle trekt ook na vijftig jaar nog altijd volle zaken. Het gouden jubileum wordt gevierd met de klucht 'Kantje Boord' van Jon van Eerd.
Toneelvereniging 't Centrum uit Sprang-Capelle trekt ook na vijftig jaar nog altijd volle zaken. Het gouden jubileum wordt gevierd met de klucht 'Kantje Boord' van Jon van Eerd. (Foto: )

Toneelvereniging 't Centrum staat al vijftig jaar garant voor lachen

  Verenigingen

Toneelvereniging 't Centrum houdt zich al vijftig jaar vast aan een paar stelregels: de toeschouwers komen om een avondje te lachen, dus worden er alleen maar komedies en kluchten in zalencentrum Zidewinde in Sprang-Capelle opgevoerd. Daarnaast zijn vloekwoorden uit den boze. En ook van het woord voorverkoop houden ze niet.

SPRANG-CAPELLE - 'Kantje Boord', met die klucht van Jon van Eerd, wordt het gouden jubileum op de planken gevierd. Van Eerd is een zekerheidje: dat wordt geheid een heel gezellige avond. Natuurlijk zullen er nadien nog verhalen uit de oude doos worden opgehaald. Wie ze nog een na wil lezen, kan dat doen in het jubileumboek dat op zaterdag 19 oktober zal worden gepresenteerd.

Vloekwoorden

Marjo van Beek speelt mee en doet de regie. Bij het doorlezen van een stuk komt af en toe het rode pennetje voorbij. "Vloekwoorden gaan eruit, want dat waardeer ons publiek niet." Voor Marjo heeft het gouden jubileum een bijzonder randje. "Mijn man, Ad, heeft altijd geholpen met de decors. Hij is overleden, het fijne is dat onze zoon Adjan, die voorheen nooit vrijwilligerswerk deed, het van hem heeft overgenomen. Niet in zijn eentje, er staat een heel team achter." Opgeven voor oud-leden:
jubileum@toneeltcentrum.nl.

Meer berichten