Het Seniorenorkest De Langstraat en Omstreken speelt zondag 6 oktober in Het Klavier in Kaatsheuvel. Foto: Harmonie Kaatsheuvel
Het Seniorenorkest De Langstraat en Omstreken speelt zondag 6 oktober in Het Klavier in Kaatsheuvel. Foto: Harmonie Kaatsheuvel (Foto: Harmonie Kaatsheuvel)

Seniorenorkest brengt ode aan familie Bisselink

  Verenigingen

Seniorenorkest De Langstraat en Omstreken sluit zondag om 14.00 uur het tweedaagse repetitieweekend van Harmonie Kaatsheuvel af met een concert in Het Klavier in Kaatsheuvel. Het repetitieweekend is de voorbereiding van het Groot Harmonie Orkest op de afsluiting van het jubileumproject 'Here to Stay' op 9 november in De Werft.

KAATSHEUVEL - Dirigent Nico Haneveld van het Seniorenorkest heeft een opvallend programma samengesteld. Met de ouverture Toxandrië, en de marsen 'In 't Sprookjesbos' en 'Groet aan Kaatsheuvel' onderstreept het orkest de bijzondere band tussen de familie Bisselink en Harmonie Kaatsheuvel. De nummers zijn gecomponeerd door P.B. Bisselink, de opa van de huidige voorzitter Joop en penningmeester Leo Bisselink. Het Groot Harmonie Orkest speelt zondag een selectie van nummers die ook in De Werft worden uitgevoerd. Na afloop biedt Kunstcommissie Loon op Zand een schilderij aan dat lokale kunstenaars voor het jubileum van de harmonie hebben gemaakt. Op 9 november maakt burgemeester Van Aart het goede doel bekend aan wie de harmonie dit schilderij schenkt. Het concert in Het Klavier is gratis toegankelijk.

Meer berichten