Volle feesttent tijdens Dulverts Spektakel
Volle feesttent tijdens Dulverts Spektakel (Foto: Wilma Spierings)

Vijfde Dulvertse Dorpskwis en Spektakel één groot dorpsfeest

  Verenigingen

Zaterdag 21 september om 19.00 uur. Niet minder dan 23 teamcaptains probeerden binnen 30 minuten uit een 'escaperoom' te ontsnappen, zodat ze met hun team aan het meer dan 500 vragen tellende kwisboek konden beginnen. In de loop van die avond zag je de gekste combinaties van stelletjes trouwfoto’s maken op het oude stadhuis, bleek de clou van de mop in brailleschrift dat de blinde man zijn mop niet vier keer wil gaan vertellen, was de volgeschuimde auto van Peter Beerens in zijn tankstation 23 keer in recordtempo schoongespoten en zorgde Corné Music weer voor een beving van ABBA-minale proporties in Zidewinde. Kortom, een top avond!

SPRANG-CAPELLE - Sindsdien was half Sprang-Capelle schoorsteenkappen aan het identificeren, lantaarnpalen aan het tellen, bezochten bijna honderd volwassenen de speeltuin, had iedereen ineens oog voor het glas-in-lood in voordeuren en waren in totaal zo’n 400 mensen achter een grote blauwe 5 aan het aanrennen. Op een gegeven moment stonden er 80 auto’s op de oprit bij hoofdsponsor Regiobank/Financieel Adviesbureau Spierings. Gelukkig was de wijkagent door team de Waailandvrouwen gewaarschuwd dat het niet om samenscholing ging.

Spektakel

En toen was het zaterdag 5 oktober, 19.00 uur, en ging de tent in d’n Dullaert open. Nóg 3 hilarische spelrondes waren er, waarmee een Weekend voor 2 te winnen was. Parate kennis, zang- en danstalent en gezichtsgymnastiek waren nog nodig om te concluderen dat VBC wéér de terechte winnaar was. Een team met blijkbaar de juiste combinatie aan kennis, kunde en competitiedrang! Tim Schalkx is bijna huis-artiest aan het worden, en met zijn optreden was het Spektakel compleet.

Dankwoord

Kun je je voorstellen dat de organisatie net zo veel lol heeft gehad als de deelnemers?! Het kost het team van 12 mensen een half jaar om alles voor te bereiden, maar als je dan ziet dat je 2 weken lang een heel dorp op stelten weet te zetten, dan is het dat helemaal waard! Sprang-Capelle, bedankt voor jullie inzet, enthousiasme, en lofbetuigingen! Jullie hebben weer bewezen dat het elk jaar gekker kan in dit dorp!

Meer berichten