De klucht 'Het zit in de familie' draait om een dokter die plotsklaps te horen krijgt dat hij een kind heeft. Dit leidt tot hilarische situaties.
De klucht 'Het zit in de familie' draait om een dokter die plotsklaps te horen krijgt dat hij een kind heeft. Dit leidt tot hilarische situaties. (Foto: )

Ka-Thé staat garant voor lachsalvo's

  Verenigingen

Op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 oktober brengt de Kaatsheuvelse toneelclub Ka-Thé de klucht 'Het zit in de familie' op de planken. Een laagdrempelig stuk waarbij de hoofdpersoon, een dokter, zich steeds verder in de problemen werkt. Met alle hilarische gevolgen van dien. "Voor de spelers is het echter een kwestie van timing en opletten", zeggen Wilma Brekelmans en Willie Peters van de toneelclub: "Alles komt heel precies. Maar daar merkt het publiek niks van. Voor hen is het vooral lekker lachen."

door Cor Schoenmaker

KAATSHEUVEL- Het duurde wat langer dan gebruikelijk voordat Ka-Thé weer met een voorstelling komt. De voorbereidingen en repetities vergden meer tijd dan verwacht. "Sommige situaties waren nogal ingewikkeld om in te studeren. Daarom namen we liever wat meer tijd. Het gaat er immers om dat er straks een goed stuk te zien is," aldus Wilma en Willie. "Het zit in de familie" is het tweede Ka-Thé stuk dat wordt geregisseerd door Joris Brukx. De spelers zijn blij met hem. "Joris brengt net dat beetje extra waardoor toch al leuke situaties nog grappiger worden. Hij staat midden tussen de spelers en geeft handreikingen waar nodig. Dat is fijn werken."

In de klucht draait het om een dokter die een belangrijke artsenconferentie moet presenteren, als er een oud-zuster arriveert die hem vertelt dat hij een kind heeft. Die 'verrassing' leidt tot hilarische situaties waarbij de dokter zich steeds verder in de nesten werkt. Het stuk is geschreven door Ray Cooney. Diens stukken werden ook vaak opgevoerd door John Lanting's 'Theater van de Lach. Wilma en Willie beloven het publiek een aantal uren heerlijk lachen. "Het is laagdrempelig, maar zeker niet plat." In het nieuwe stuk van Ka-Thé staan elf spelers op het podium. De toneelclub telt in totaal 17 leden. "Allemaal gedreven mensen met hart voor de vereniging. En daarnaast mogen we ook weleens de mensen noemen die achter de schermen actief zijn. Jan Leemans die de decors verzorgt. En Mari van Heijst die verantwoordelijk is voor licht en geluid."

Afscheid Jan van Laarhoven

Eén van de markantste leden van Ka-Thé is Jan van Laarhoven. Hij speelde jarenlang grote rollen, maar doet het nu wat rustiger aan. Jan van Laarhoven (77) was één van de oprichters van het Kaatsheuvels Volkstoneel, dat in 2016 haar naam wijzigde in Ka-Thé. "Jan wordt bij ons volgende stuk, in het voorjaar van 2020, in het zonnetje gezet. Hij zal daar zelf ook in meespelen. Daarmee neemt hij afscheid als spelend lid. Maar hij blijft gelukkig wel verbonden aan onze vereniging."

Kaartverkoop

De voorstelling 'Het zit in de familie' wordt drie keer opgevoerd in de Gildenbond in Kaatsheuvel en wel op vrijdagavond 18, zaterdagavond 19 en zondagavond 20 oktober. Aanvang is steeds om 20.00 uur. Kaartjes kosten 8 euro per stuk en zijn verkrijgbaar via de website www.ka-the.nl, bij Primera Van Wezenbeek in Kaatsheuvel en telefonisch op 06-19386735.

Meer berichten