Harry Jans neemt u deze avond mee op een reis rond de wereld.
Harry Jans neemt u deze avond mee op een reis rond de wereld. (Foto: Harry Jans)

Een reis om de (planten)wereld in 90 minuten

  Verenigingen

Dinsdagavond 15 oktober presenteert Groei & Bloei De Langstraat de lezing 'Een reis om de (planten)wereld in 90 minuten'. Deze wordt gehouden in Ontmoetingscentrum De Haven aan het Leefdaelhof 11 in Waalwijk. Iedereen is van harte welkom. Aanvang om 20.00 uur. Vooraf reserveren is niet nodig. Kosten: 3 euro. Leden gratis.

WAALWIJK - Harry Jans neemt u deze avond mee op een reis rond de wereld. Hij neemt u mee om op zoek naar planten die in de verschillende gebergten voorkomen (tot wel 5.000 meter hoogte). Andere planten vertonen een uitzonderlijke groeiwijze. U valt van de ene verrassing in de andere.

Keizerskroon

De lezing begint in Europa, waar onder andere bergstreken in Spanje, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Bulgarije en Griekenland bezocht worden. Daarna reizen we verder naar Iran waar de keizerskroon vandaan komt. We maken de overstap naar Afrika. Hier gaan we de bergen in van Ethiopië, Kenia en Lesotho met werkelijk bijna buitenaardse planten rond de evenaar op ongeveer 4.200 meter hoogte.

Socrota

Dan reizen we af naar Socotra. Voor velen een geheel onbekende streek, maar ook daar komen mooie planten vandaan. Het is een zeer uniek stukje op aarde en één van de meest bijzondere plaatsen waar onze spreker ooit geweest is. De reis gaat verder naar Kirgizië, Oezbekistan, Tadzjikistan, India (Sikkim), Nepal en China, waar we de Tian Shan en de machtige Himalaya gaan bezoeken. Australië, Tasmanië en Nieuw Zeeland staan daarna op het programma.

Andes

We sluiten de reis af in Zuid Amerika waar Ecuador, Peru en Argentinië hun prachtige flora van de Andes zullen tonen en de hoogste bloeiwijze ter wereld voorkomt. Dit is namelijk Puya raimondii die wel tot 10 meter hoog kan worden. Het belooft een zeer boeiende lezing te worden waarbij veel onbekende plekken bezocht worden met zeer bijzondere, bizarre en kleurige planten.

Meer informatie

Voor meer informatie over de lezing kunt u terecht op de website van Harry Jans: www.jansalpines.com. Meer info is ook beschikbaar op de website van Groei & Bloei de Langstraat: www.delangstraat.groei.nl.

Meer berichten