Leerlingen van het van Haestrechtcollege poseren bij het mozaïekkunstwerk 'Meisje kijkt naar de horizon, met blik op de toekomst'. Foto: Stef Mennens/Drieluik Fotografie
Leerlingen van het van Haestrechtcollege poseren bij het mozaïekkunstwerk 'Meisje kijkt naar de horizon, met blik op de toekomst'. Foto: Stef Mennens/Drieluik Fotografie (Stef Mennens/Drieluik Fotografie)

Kunstwerken harmonie onthuld en overgedragen

  Verenigingen

Vrijdag zijn de kunstwerken die Harmonie Kaatsheuvel ter gelegenheid van het jubileum aan Kaatsheuvel heeft toebedeeld feestelijk onthuld en overgedragen. Op diverse plaatsen in het dorp wordt men nu herinnerd aan de harmonie en de bijzondere plek die deze binnen de gemeenschap in neemt.

KAATSHEUVEL - De fietstunnel onder de Europalaan is verrijkt met een wensbord van kunstenares Anke Dielemans. Verspreid over het dorp zijn 7 picknickbanken geplaatst. Twee daarvan in het park van De Vossenberg. Daar kreeg harmonie-voorzitter Joop Bisselink namens de actie Rabobank Clubsupport een cheque van 1212,57 euro overhandigd. Dienstencentrum De Rode Loper is opgefleurd met een schildering van Gerard de Nijs en dichtregel van Albert Megens. Bij het Van Haestrechtcollege is het gestolen bronzen beeldje 'Meisje kijkt naar de horizon, met blik op de toekomst' in de vorm van een kleurrijk mozaïek teruggekeerd. Een groot aantal muzikanten trok vergezeld door kinderen luidruchtig naar de diverse locaties waar de kunstwerken werden onthuld. Zaterdag wordt tijdens de slotmanifestatie 'Here to Stay' het goede doel bekendgemaakt waar het schilderij naar toe gaat dat samen met Stichting Kunst Loon op Zand is gemaakt.

Meer berichten