Burgemeester Hanne van Aart onthult samen met Dimphie Stans van 'Ons Koor' het jubileumschilderij. Foto: Stef Mennens DRIELUIK/Fotografie
Burgemeester Hanne van Aart onthult samen met Dimphie Stans van 'Ons Koor' het jubileumschilderij. Foto: Stef Mennens DRIELUIK/Fotografie (Stef Mennens DRIELUIK/Fotografie)

Bruisend slot jubileum Harmonie Kaatsheuvel

  Verenigingen

De 800 aanwezigen bij het slotproject 'Here to Stay' van Harmonie Kaatsheuvel in Sporthal De Werft beleefden zaterdagavond een feest van herkenning.

door Cor Schoenmaker

KAATSHEUVEL - De grootse opzet, de zeer gevarieerde muziek, het groot aantal deelnemers uit Kaatsheuvel, gecombineerd met de sfeervolle lichtshow van Highdisc Events riepen herinneringen op aan de laatste 'Night of Harmony' vijf jaar geleden. Met één verschil: de avond was nu gratis toegankelijk. Het was het ultieme cadeau van de jubilerende harmonie aan de inwoners van Kaatsheuvel.

Tijdens de slotavond kwamen op een groot scherm de onthullingen voorbij die op 1 november plaats hebben gevonden. Er restte nog één officiële daad. Het schilderij dat in samenwerking met de Stichting Kunst Loon op Zand was gemaakt, moest nog worden geschonken aan een goed doel. Burgemeester Hanne van Aart nam die taak namens de gemeente Loon op Zand op zich en zorgde voor een verrassing door de naam van 'Ons Koor' bekend te maken. Dimphie Stans nam namens dit koor voor mensen met een beperking het schilderij in ontvangst.

Het slotconcert in Sporthal De Werft kon qua muzikale invulling, sfeer en deelnemende orkesten, bands en solisten elke vergelijking met de succesvolle 'Night of Harmony' doorstaan. Het Groot Harmonie Orkest zorgde onder leiding van Geert Schrijvers voor zowel een mooie klassieke invulling. maar ook het aanstekelijke samenspel met het koor La Jeunesse, de Here to stay-band, Present Danger en Prins Maurits werd enthousiast ontvangen. Met de mars 'Groet aan Kaatsheuvel' van de Kaatsheuvelse componist P.B.Bisselink werd het publiek meteen betrokken bij het muzikale feestje dat de harmonie voor de volle sporthal in petto had.

Een grote verrassing was er voor Maurice van Overbeek. Tijdens het concert werd hij door de burgemeester benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Maurice was jarenlang vice-voorzitter van Harmonie Kaatsheuvel en lid van diverse commissies binnen de vereniging.

Meer berichten