De leden van Toneelgroep Strik uit Waspik zijn naarstig op zoek naar versterking. Midden (in het schilderij) Wille de Cloe.
De leden van Toneelgroep Strik uit Waspik zijn naarstig op zoek naar versterking. Midden (in het schilderij) Wille de Cloe. (Foto: )

Toneelgroep Strik zoekt versterking!

  Verenigingen

Over populariteit heeft Toneelgroep Strik nooit te klagen gehad. In het 10-jarige bestaan waren vrijwel alle voorstellingen uitverkocht met louter lovende reacties. Toch ligt er een gevaar op de loer. Door omstandigheden zijn enkele leden vertrokken en na de komende voorstelling vertrekken er nog eens twee. "Dan wordt het wel een heel klein mini clubje."

door Marcel Donks

WASPIK - Strik is erg klein begonnen met als doel het volkstoneel terug te brengen in Waspik. Het kleine ging er snel van af, toen bleek dat voorstelling na voorstelling uitverkocht was. "Onze stukken zijn laagdrempelig en dus voor iedereen te bezoeken", vertelt Willy de Cloe, lid van het eerste uur. "Ondanks dat er steeds wat verloop zit in de groep, hebben we gewoon altijd een geweldige groep enthousiaste mensen."

Daar zit precies de zorg voor de toekomst. Door omstandigheden heeft Strik momenteel nog maar zes spelers. Voldoende voor een mooie voorstelling, maar na de komende vier voorstellingen in februari vertrekken nog eens twee 'Strikkers'. "Dan wordt het wel een heel klein mini clubje. We gaan door hoor, maar met meer spelers heb je net wat meer mogelijkheden om een stuk met meerdere karakters goed neer te zetten. Oftewel: we zijn naarstig op zoek naar versterking. Man of vrouw, jong (vanaf 16 jaar) of oud, ervaren of niet: het maakt helemaal niet uit. Zolang je het leuk vindt om met een gezellige groep mensen mooie voorstellingen neer te zetten, is het prima en ben je van harte welkom." De club repeteert iedere dinsdag van 20.00 uur tot 22.30 uur in buurthuis 't Schooltje.

Toneelgroep Strik richt haar pijlen volledig op de toekomst. Ze maakt daarin voor de komende voorstellingen een bijzondere keuze. Elk lid heeft een personage uit mogen kiezen wat hem of haar leuk lijkt om te spelen. Daar omheen is een script bedacht met een locatie en een verhaal. "Dit is een totaal ander uitgangspunt dan waar vanuit we altijd werken. Maar je merkt het enthousiasme als er uiteindelijk een verhaal uit komt wat klopt en zeer verrassend is. We hebben met Annemarijke op de Laak een geweldige regisseuse die in alles goed meedenkt."

Teveel wil Willy nog niet verklappen van 'Camping Catastrofe', het nieuwe stuk wat in februari vier keer wordt opgevoerd, maar een tip van de sluier kan geen kwaad. "Steffy is een camping begonnen, pal naast de camping van Gerrit. Die is daar niet bepaald gelukkig mee en steekt dat niet onder stoelen of banken. Omdat Steffy meer gasten heeft dan hijzelf, gaat Gerrit tot het uiterste om te ontdekken waarom Steffy zoveel succes heeft. Op camping de Blauwe Vis strijken deze zomer een aantal merkwaardige gasten neer. Steffy is daar blij mee, Gerrit wat minder. Deze gasten brengen echter allemaal hun eigen geheimen mee. Er blijken zich al snel zaken af te spelen die niets met vakantie te maken hebben." De voorstelling wordt opgevoerd op 1, 2, 8 en 9 februari. Mensen die zich aan willen sluiten bij Toneelgroep Strik kunnen zich melden bij Willy de Cloe op 0416-311792.

Meer berichten