Vele kinderen zullen met hun ouders en grootouders in spanning wachten op de komst van Sinterklaas op jachthaven Scharloo.
Vele kinderen zullen met hun ouders en grootouders in spanning wachten op de komst van Sinterklaas op jachthaven Scharloo. (Foto: )

Sinterklaas wordt feestelijk onthaald

  Verenigingen

Het zal weer druk worden zondag 17 november op de jachthaven Scharloo in Waspik. Sinterklaas zal daar per boot arriveren met zijn club van zwarte pieten. Na een feestelijk onthaal in de haven, verplaatst de stoet zich naar buurthuis 't Schooltje waar een groot Sinterklaasfeest gepland staat.

door Marcel Donks

WASPIK - Het is vaak druilerig en koud weer bij de intocht van Sinterklaas. Toch kan dat wat betreft de kinderen de pret niet drukken. Het is altijd druk aan Jachthaven Scharloo waar honderden kinderen met hun ouders en grootouders zenuwachtig staan te wachten op de aankomst van Sinterklaas. Massaal wordt er gedanst en gehost als de Sint met zijn gevolg aan wal is. "Die sfeer is altijd super", vertelt Judith van Eersel namens het Waspikse Sinterklaas Comité. "Het maakt voor die kinderen helemaal niet uit wat voor weer het is. Zij komen voor Sinterklaas en het wachten wordt natuurlijk altijd beloond. Die snoetjes als ze Sinterklaas langs zien lopen of een handje pepernoten krijgen van zwarte piet: onbetaalbaar!"

Het Sinterklaas Comité organiseert naar schatting al een kleine eeuw lang de activiteiten rond de intocht van de Sint in Waspik. In vroegere jaren kwam de Goed Heiligman op een platte boot vanuit Raamsdonk over het kanaal aan. De laatste jaren vormt jachthaven Scharloo het decor voor de aankomst. "De intocht in Waspik leeft nog steeds erg onder de kinderen. Bij de haven staan grote drommen kinderen om Sinterklaas en de zwarte pieten te verwelkomen. Ook daarna in 't Schooltje is het erg druk. Dat maakt het leuk en vooral erg dankbaar om met een grote groep vrijwilligers de intocht van Sinterklaas te organiseren."

Na het aanmeren zal de Sint op een platte kar getuige zijn van een speciaal ingestudeerd dansje door de kinderen. Een Sinterklaas-DJ zorgt voor de muziek en de pieten zullen strooigoed uitdelen. Natuurlijk zijn ook de selfie-Pieten weer aanwezig. Na een woordje van burgemeester Kleijngeld kunnen kinderen in 't Schooltje met Sinterklaas op de foto. Natuurlijk wordt ook hier volop gedanst op sinterklaasmuziek. Iedereen is welkom.

De aankomst van Sinterklaas in Waspik is op zondag 17 november rond 13.00 uur op Jachthaven Scharloo. Ook dit jaar vraagt het Sinterklaas Comité aan de mensen een bijdrage te doen in de collectebussen van de Pieten aan de haven of in 't Schooltje. Dit is om de intocht ook volgend jaar mogelijk te maken. Kinderen uit Waspik tot en met groep 8 die buiten Waspik op school zitten, kunnen een prive bericht op Facebook achterlaten om in aanmerking te komen voor een snoepzak.

Meer berichten