Een groepje cliënten van Actief Zorg bezocht samen de voorstelling 'Bleeke Bet' in Theater De Leest. Samen uit, een groot succes!
Een groepje cliënten van Actief Zorg bezocht samen de voorstelling 'Bleeke Bet' in Theater De Leest. Samen uit, een groot succes! (Foto: )

Klanten Actief Zorg gaan er samen op uit

  Verenigingen

Samen uit, lekker in de buurt, wie wil dat nou niet? Thuiszorgorganisatie Actief Zorg organiseert uitstapjes voor hun klanten. Het eerste uitstapje werd een groot succes.

door IngerMarlies Leeuwenburgh

WAALWIJK - Betty Verhagen is Manager Begeleiding bij Actief Zorg. Zij vertelt: "Toen de gemeente Waalwijk in januari een bijeenkomst organiseerde rond het thema 'hoe laten we zoveel mogelijk mensen meedoen in de maatschappij?' liepen wij bij Actief Zorg al een tijdje met het idee om uitstapjes te organiseren voor onze klanten. Mensen blijven tegenwoordig immers langer thuis wonen en dat kan leiden tot eenzaamheid. Wij hebben bij de gemeente toen laten weten dat we er ècht iets mee gaan doen. Dit jaar nadrukkelijk als pilot, met onderzoekjes en straks een advies aan onze directie over hoe hiermee verder te gaan."
Een projectgroep van vier heel enthousiaste medewerkers, waaronder Lydia Jorna en Zjoske Kanters ging aan de slag. Zjoske, Coördinator Begeleiding: "Lydia en ik hebben klantonderzoeken gedaan waaruit bleek dat mensen het liefst een uitje willen dicht bij huis en niet te lang. Vanuit die wensen hebben we drie uitstapjes georganiseerd: naar een voorstelling in Theater De Leest, een herfstwandeling bij de Roestelberg en een proeverij bij Vivo Lekkernijen."
De Leest schonk een aantal vrijkaarten, de Roestelberg 2 kopjes koffie en een gebakje voor een klein prijsje en de Vivo gaat op een speciale tijd open voor de proeverij.
"Het eerste uitstapje, op 7 november naar Theater de Leest was geweldig!," vertelt Zjoske. "Er waren maar liefst 80 aanmeldingen, terwijl wij maar 12 plaatsen hadden. We verzamelden bij De Leest, de meeste mensen kwamen zelfstandig, enkelen hebben we opgehaald. Bij een kopje koffie brachten wij de mensen met elkaar in contact. Sommigen ontdekten dat ze elkaar van gezicht kenden, achterburen zijn. We hebben genoten van de voorstelling Bleeke Bet. Naderhand zeiden mensen tegen elkaar: 'je kunt wel met mij mee naar huis rijden.' Dat was heel leuk. Ook voor ons was dit een leerzame ervaring, maar zeker zeer geslaagd!"

Thuiszorgorganisatie Actief Zorg biedt in de thuissituatie begeleiding, verzorging, verpleging en hulp in de huishouding. Hierbij staat 'Werken vanuit Geluk' centraal. De zorg wordt georganiseerd door te werken in kleine teams in de wijk.
Er is bewust voor gekozen om plaatselijke ondernemers bij de uitstapjes te betrekken, omdat mensen vaak niet weten wat er in de eigen buurt te beleven is. Ook wordt er een beroep gedaan op het maatschappelijk ondernemerschap.

Meer berichten