Logo demaasroute.nl


Maria Broos en Marco Welling zijn trots op Wereldwinkel Waalwijk en zetten zich vol enthousiasme in. Foto: Wieke Hoeke / Hoeke Fotografie
Maria Broos en Marco Welling zijn trots op Wereldwinkel Waalwijk en zetten zich vol enthousiasme in. Foto: Wieke Hoeke / Hoeke Fotografie (Wieke Hoeke/Hoeke Fotografie)

Wereldwinkel Waalwijk bestaat 35 jaar

  Zakelijk

Wilhelmien en Bert Nolet begonnen 35 jaar geleden met de verkoop van koffie en suiker vanaf een plank in de biowinkel aan het Sint Jansplein. Zo begon wat nu uitgegroeid is tot de mooie volwaardige Wereldwinkel aan Grotestraat 231A, die onlangs is uitgeroepen tot 'Leukste winkel van regio Waalwijk'.

WAALWIJK – "Nog steeds draait de hele organisatie op vrijwilligers", vertellen voorzitter Marco Welling en pr-dame Maria Broos. "De Wereldwinkel verkoopt fairtrade-producten om mensen in ontwikkelingslanden te helpen een menswaardig bestaan op te bouwen. De producenten krijgen een eerlijke prijs. In de lokale coöperatie wordt beslist hoe de winst besteed wordt, bijvoorbeeld aan onderwijs, een drinkput of hospitaal."
De Wereldwinkel zat voorheen altijd buiten het zicht. "Dat heeft ons bijna de das omgedaan", erkennen Marco en Maria: "Sinds vier jaar zitten we aan de Grotestraat tegenover De Els en draaien we uitstekend. Ons assortiment is ook wat verschoven, want we blijven unieke producten verkopen."

Activiteiten
Het 35-jarig bestaan wordt uitgebreid gevierd. In september kun je meedoen aan een taartenbakwedstrijd. Mail voor deelname vóór 7 september naar pr@wereldwinkelwaalwijk.nl, of kom langs in de winkel. Op 16 september beoordelen Francis Kuijk van Heel Holland Bakt en Patisserie van Tim (van Beijnen) alle taarten. De hoofdprijs is een workshop bij Meester Patissier Robert van Beckhoven (Heel Holland Bakt).
In oktober kunnen kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen een kunstwerkje maken van afval. In de Wereldwinkel zie je voorbeelden. Meedoen? Mail vóór 10 oktober naar pr@wereldwinkelwaalwijk.nl, of bezoek de winkel. Je werk moet aangeboden worden op zondag 29 oktober tussen 13.00 en 14.00 uur. Kunstenares Nadia Gonegaï beoordeelt de werkjes. De hoofdprijs is een pakket Tony Chocolonely repen. De leukste werkjes worden tentoongesteld in de winkel. In november wordt de jubileumviering afgesloten met een Wokfestijn met Wilbert Broos (De Groene Vlinder Tilburg) en Clemens van Bracht (Deurzakkers).

Jubileumaanbieding
In de maanden september, oktober en november is er iedere maand een speciaal product waarop je maar liefst 35 procent korting krijgt. In september is dat een schaal uit Tunesië. Zie de advertenties in deze krant of kijk in de etalage. Vraag de nieuwsbrief aan via www.wereldwinkelwaalwijk.nl/contact.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox