Logo demaasroute.nl


De toren van de Sint Jan staat in de steigers. Tijdens de Open Monumentendag kun je met de lift naar boven. Foto: Fotoclub Drunen
De toren van de Sint Jan staat in de steigers. Tijdens de Open Monumentendag kun je met de lift naar boven. Foto: Fotoclub Drunen (Fotoclub Drunen)

Steigers rondom St. Jan bieden unieke kans

  Zakelijk

Dankzij de steigers rondom de toren is de Sint Jan de Doperkerk van Waalwijk dit jaar tijdens de Open Monumentendag niet alleen van binnen, maar ook vanuit de toren te bezichtigen. Ondernemers hebben dit jaar een unieke kans om hun bedrijf op hoog niveau te presenteren.

WAALWIJK - De Open Monumentendag heeft dit jaar als thema: 'Boeren, burgers en buitenlui'. Dat was van oudsher de uitroep waarmee de stadsomroeper de aandacht van het publiek trok. De Vrienden van Sint-Jan roepen alle boeren, burgers en buitenlui op om tijdens Open Monumentendag 2017 de prachtige en unieke monumentale Sint-Jan te komen bewonderen op zaterdag 9 september tussen 10.00 en 17.00 uur.

Dit jaar kan dat zelfs vanuit de toren! Jong en oud hebben tussen 10.00 en 15.00 uur iedere 15 minuten de gelegenheid om met de lift de torenspits te bezoeken alwaar in alle rust vanuit de toren Waalwijk en de verre omtrek te bezichtigen en te fotograferen is. Een retourtje met de lift kost 5 euro per persoon. Jongeren tot 14 jaar betalen slechts 2,50 euro. Toegangskaarten zijn 9 september vanaf 09.45 uur verkrijgbaar bij het kraampje bij de lift aan de voet van de toren. Hier krijgt u ook informatie over de activiteiten van de stichting en de parochie om dit voor heel Nederland unieke monument in de schijnwerpers te zetten.

Het kerkgebouw is van 10.00 tot 17.00 uur geopend voor bezichtiging. Er is een mogelijkheid om gebruik te maken van een rondleiding. Deze vinden plaats om 12.00, 14.00 en 16.00 uur. De gidsen kunnen u alles vertellen over het prachtige interieur en de geschiedenis van de Sint-Jan. In het winkeltje bij de oostelijke ingang van de kerk wordt gedurende de openstelling een kopje koffie of thee geschonken. Daarnaast is er in het winkeltje allerlei gedrukte informatie over de kerk, de parochie en de stichting Vrienden van Sint-Jan de Doper te vinden.

Totdat de restauratie van de toren zal zijn voltooid hebben bedrijven nog de unieke gelegenheid hun onderneming op hoog niveau te promoten. Een banier van 4.00 x 2.50 meter kost 550 euro en wordt eigendom van de opdrachtgever. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de sponsorcommissie: info@vriendensintjanwaalwijk.nl, of telefonisch op 06-531541920 (Joep Hamburg). Alle opbrengsten komen geheel ten goede aan de restauratie en renovatie van de Sint-Jan.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox