Eigenaar Peter de Ruijter (L) en Bedrijfsleider Bram Hulsen zijn bijzonder trots op de nieuwe bowlingbanen. Foto: Huub Hulsen
Eigenaar Peter de Ruijter (L) en Bedrijfsleider Bram Hulsen zijn bijzonder trots op de nieuwe bowlingbanen. Foto: Huub Hulsen (Foto: Huub Hulsen)

Nieuw bowlingcentrum in De Hoge Heide in Vlijmen

  Zakelijk

Zes spiksplinternieuwe bowlingbanen zijn op zaterdag 1 september feestelijk in gebruik genomen in De Hoge Heide in Vlijmen. Een uitbreiding die bij uitstek past binnen de nieuwe format van het activiteitencentrum van De Hoge Heide: happen, stappen, bewegen!

VLIJMEN - Het nieuwe bowlingcentrum is uitgerust met de beste kegelmachines en het nieuwste scoresysteem. Bediening op de touchscreens is bijzonder eenvoudig en bevat veel opties om van het bowlen een feestje te maken. Deze 'modernisatieslag' is ook terug te zien in het interieur. In plaats van de geijkte plastic kuipstoeltjes rondom twee schermen met een besturingsknuppel, is er bij de bowlingbaan van De Hoge Heide veel aandacht besteed aan design. De ruimte is voorzien van moderne bruin lederen stoelen rondom salontafels, sfeervolle verlichting en een vintage vloerbedekking en behang. "Een gezellige huiskamer sfeer", beschrijft eigenaar Peter de Ruijter zijn bowlingcentrum. "De door luchtdruk aangedreven machines zijn onderhoudsarm en storingsvrij en we werken met het nieuwste scoresysteem."

Peter laat liever niets aan het toeval over en bezocht maar liefst 30 bowlingcentra in heel Nederland om kennis te vergaren om een onderscheidende bowlingbaan te realiseren. Vol trots laat hij dan ook achter de schermen de uit Duitsland afkomstige machines zien. Gloednieuw, evenals de scoresoftware die hij op aandringen bij een ander bedrijf heeft laten ontwikkelen. "Kinderen kunnen kiezen uit verschillende thema's en games die het spel animeren en vergemakkelijken", legt Peter enthousiast uit. "Met YouToons kun je er ook als volwassenen een geanimeerd en gepersonaliseerd spel van maken. Dranken en versnaperingen kunnen ook via het touchscreen besteld worden. Als extra verrassing kan er zomaar een 'red pin' op je baan staan, gooi je 'm om, dan win je een portie bitterballen. De 'Lucky Train' stoomt soms ook voorbij op de scoreschermen boven de banen. Daar waar de trein stopt, wint men een prijs."

Alle ingrediënten dus voor een gezellig en actief uitje. Daarbij bestaat de mogelijkheid om als gezin of met een groot gezelschap aansluitend een hapje te eten of steengrillen. "Ons steengril-restaurant bevindt zich naast, en met zicht op, de bowlingbanen", aldus Peter. "Twee uur bowlen en een uur onbeperkt steengrillen kan al voor 25 euro per persoon. Ons kinderfeestarrangement is ook een aanrader; ontzorgend, compleet en vol verrassingen."

De Hoge Heide zet onder leiding van eigenaar en ondernemer Peter een andere koers. Peter: "Happen, stappen en bewegen is het nieuwe credo. We tillen de De Hoge Heide naar een hoger niveau. Naar een fun en activiteitencentrum met een volwaardige horecagelegenheid."

Reserveren is mogelijk via info@dehogeheide.nl, of telefonisch op 073-5119657. Kijk voor alle mogelijkheden en aanvullende informatie op www.dehogeheide.nl.

Meer berichten