Martin Woltermann van FarmaZorg Breda en Service Apotheek en Olga van Rijn van Thebe tekenen het samenwerkingscontract.
Martin Woltermann van FarmaZorg Breda en Service Apotheek en Olga van Rijn van Thebe tekenen het samenwerkingscontract. (Foto: marjo van de Pepppel-Kool, Marjo van de Peppel-Kool)

Apotheek FarmaZorg Breda en zorginstelling Thebe gaan partnerschap aan

  Zakelijk

Onlangs tekenden Martin Woltermann, eigenaar van FarmaZorg Breda en Service Apotheek en Olga van Rijn, Manager Behandeling & Expertisecentrum van Thebe en verantwoordelijk voor het geneesmiddelenbeleid, een samenwerkingscontract. Zorginstelling Thebe verkoos FarmaZorg in Breda tot haar leverancier van geneesmiddelenzorg voor de locaties van Thebe in West- en Midden-Brabant.

REGIO - Veranderingen in de zorg zijn nodig om weerstand te bieden aan het personeelstekort en het groeiend aantal ouderen die langer thuis blijven wonen. Waar vroeger cliënten jaren bij Thebe verbleven, is dat gemiddeld nu korter dan negen maanden. Dat vraagt om een andere organisatie op allerlei gebieden. Ook het geneesmiddelenbeleid is om die reden onder de loep genomen. Daarom kiest Thebe nu voor deze innovatieve leverancier voor de geneesmiddelen binnen de gehele organisatie. Het uitgangspunt is: een beter en efficiënter geneesmiddelenbeleid. Binnen het offertetraject is daarom vooral gezocht naar leveranciers die méér kunnen dan alleen het leveren van geneesmiddelen. Dat is gevonden in het partnerschap met Farmazorg.

Hoger kwaliteitsniveau

FarmaZorg Breda is specialist voor zogeheten instellingsfarmacie, zij leveren de geneesmiddelen aan de zorginstelling. Daarnaast verzorgen de apothekers van FarmaZorg interne kwaliteitsaudits, stellen ze richtlijnen voor het medicatieproces op en overleggen zij met artsen over verantwoord medicijngebruik. De samenwerking levert een hoger kwaliteitsniveau én efficiency in de regionale zorginstelling in op.

Over Thebe?

Thebe levert wijkverpleging, specialistische zorg, thuisbegeleiding en dagbesteding in 22 gemeenten in West- en?Midden-Brabant. Daarnaast bieden we zorg in 23 woonzorgcentra in de regio. Met aandacht en toewijding verlenen onze? 4.000 zorgprofessionals en?1.500?vrijwilligers menslievende zorg.

Over FarmaZorg

Apotheek FarmaZorg Breda is een instellingsapotheek, onderdeel van Apotheekgroep Breda. We zijn zorgpartner van grote instellingen tot kleine particuliere woongroepen.

Meer berichten