WIK Interieurbouw in Kaatsheuvel bestaat 75-jaar en dat wordt groots gevierd met een jubileumboek en een gezellig samenzijn op 29 november.
WIK Interieurbouw in Kaatsheuvel bestaat 75-jaar en dat wordt groots gevierd met een jubileumboek en een gezellig samenzijn op 29 november. (Foto: )

Feest bij WIK in Kaatsheuvel: al 75 jaar excellente interieurbouw!

  Zakelijk

Je moet goed opletten, anders rijd je er zo voorbij. Maar aan de Hoofdstraat in Kaatsheuvel, achter de woning op nummer 96, wordt al decennialang getekend en gerekend, getimmerd en gezaagd, gelijmd en gemonteerd. Daar staat een team van 12 vakmensen dagelijks in de startblokken om namens WIK Interieurbouw de mooiste interieurs af te leveren!

KAATSHEUVEL - Het familiebedrijf viert dit jaar het 75-jarig jubileum. Een mijlpaal die de huidige eigenaren Wilfried en Deni van Wanrooy doet stilstaan bij de bedrijfshistorie. Die begon in 1944, vlak na de bevrijding van Kaatsheuvel. Opa Pierre van Wanrooy start in een zaal van het voormalig Hotel Van den Assem zijn meubelmakerij. Als eerbetoon aan hem en hun vader, geven de broers een speciaal jubileumboek uit. Zij schreven tenslotte ruim 45 jaar mee aan de rijke geschiedenis van WIK. Deni: "We zijn blij dat onze vader, inmiddels 86 jaar, het jubileum nog meemaakt. De jarenlange relaties die hij opbouwde, klanten en leveranciers waar hij vanaf het eerste uur mee samenwerkte, die zijn veelal gebleven. Natuurlijk zijn er, sinds wij het bedrijf in 1994 overnamen, nieuwe opdrachtgevers bijgekomen. Maar het geeft wel aan hoe waardevol een goede samenwerking is."
Door de veranderende tijdgeest transformeerde het meubelmakersbedrijf begin jaren '50 richting interieurbouw. Wilfried: "WIK staat vooral bekend om het vakwerk, de persoonlijke benadering en het excellente maatwerk wat we bedenken. Zelfs als iets eigenlijk niet kan, weten we het vaak tóch te maken."
Daarmee geven Wilfried en Deni antwoord op de vraag hoe je als bedrijf veerkrachtig blijft in economisch mindere tijden. Wilfried: "We blijven trouw aan onszelf. Tijdens de economische crisis eind 2008 kwamen bedrijven in onze branche met niet realistische offertes. We kozen er bewust voor niet mee te gaan in die race naar steeds lagere prijzen." Het doorstaan van de tand des tijds hangt volgens de broers samen met het blijven geloven in kwaliteit boven kwantiteit. "Onze perfectionistische inborst laat ons geen keuze: we geloven in goed vakmanschap en dat betekent liever minder maar goed werk, dan veel werk maar geen kwaliteit kunnen leveren. Dat we voor onze klanten een betrouwbare partner zijn, is gelukkig al die jaren waarheid gebleken.
Het bedrijf bouwt voor particulieren, retail, horeca en kantoren. Deni: "We werken kriskras door Nederland, met heel diverse klussen. Van keukens, inloopkasten en badkamermeubels, tot balies, bedrijfsrestaurants en ergonomische werkplekken. Maar soms ook over de grens. Zo hebben we onlangs een groot kantoorpand in München ingericht."
Op 29 november is het dan zover. Dan zal het hele team, samen met haar klanten, toeleveranciers, familie en goede vrienden het glas heffen. Op 75 jaar hard werken, innoveren, investeren, inbinden en uitbouwen. Op 75 jaar ondernemerschap vanuit het mooie Kaatsheuvel. En uiteraard op een mooie, gezonde toekomst in de interieurbouw!

Meer berichten